null ArtsEqual-tutkijat kärkisijoilla IJME:n sitaatti- ja lukutilastoissa(Kuvissa vas. Heidi Westerlund, Lauri Väkevä, Heidi Partti ja Alexis Kallio)

 

ArtsEqual-tutkijat loistavat johtavassa musiikkikasvatusalan tieteellisessä julkaisussa International Journal of Music Educationissa (IJME). Jo vuosien ajan suomalaiset tutkijat ovat keikkuneet kärjessä lehden siteeratuimmat ja luetuimmat artikkelit -listoilla.

Tällä hetkellä kolmanneksi siteeratuin lehden artikkeleista on ArtsEqual-hankkeen johtajan, professori Heidi Westerlundin artikkeli “Garage rock bands: a future model for developing musical expertise?” vuodelta 2006. Sitaattilistan sijalla viisi on hankkeen taiteen perusopetusta tutkivan tutkimusryhmän johtajan, professori Lauri Väkevän artikkeli, joka käsittelee populaarimusiikin opettamista Suomessa.

Samalla listalla kahdennakseksi on puolestaan kivunnut hankkeen tutkijan Heidi Partin digitaalisten muusikkojen arvoja ja kosmopoliittista muusikkoutta käsittelevää artikkeli vuodelta 2014.

Toiseksi luetuin IJME:n artikkeleista on ArtsEqual-tutkija Alexis Kallion artikkeli viime vuodelta, joka käsittelee sitä, miten opettajat Suomessa käsittelevät populaarimusiikkia ja siihen liittyviä arvovalintoja osana opetustaan. Heidi Partti on menestynyt hyvin myös lehden luetuimpien artikkelien listalla. Hänen artikkelinsa on sijalla neljä.

Kuvat: Kalle Kallio