null Koskaan ei ole myöhäistä olla rocktähti – seniorirokkia live streaminaRockia voi opetella soittamaan vaikka seitsemänkymppisenä. Sen todistaa kaksi naisten seniorirokkibändiä, Riskiryhmä Suomesta ja Grannies Band Yhdysvalloista. Bändit soittavat yhdessä 14. joulukuuta live stream -tapahtumassa, jota yleisö voi seurata netin kautta.

Granny Rock 2016 live streamin järjestävät Taideyliopiston koordinoima ArtsEqual-tutkimushanke ja Musiikkikeskus Resonaari. Teknisestä toteutuksesta vastaa Rockway Oy.

Riskiryhmän soittajat odottavat innokkaasti live streamiin pääsyä.

"On hienoa päästä näyttämään maailmalle, että rauhallista elämää viettävä mummo onkin räväkkä rokinsoittaja ja vielä mummobändissä", kertoo bändin basisti Kaisa Määttä.

Kun Riskiryhmä perustettiin vuonna 2008, kukaan sen kuudesta jäsenestä ei ollut aiemmin soittanut rockia. Nyt seitsemänkymppisten helsinkiläisnaisten ohjelmistoon kuuluu niin Deep Purplea, Hurriganesia kuin Uriah Heepiä. Ja keikkoja riittää.

Seniorien rokkibändimalli perustuu Resonaarissa kehitettyyn kuvionuottijärjestelmään ja esteetöntä musiikinoppimista edistävään pedagogiikkaan. Riskiryhmän innostamana Yhdysvalloissa Illinoisin yliopistossa on myös käynnistetty seniorirokkitoiminta. Sen tuloksena on syntynyt Grannies Band USA.

"Toiveena on, että tämä olisi alku vuosittaiselle traditiolle, joka saisi uusia muotoja tulevaisuudessa", sanoo ArtsEqual-tutkija Tuulikki Laes Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta.

Tapahtuma pilotoi Laeksen tulevaa projektia, jonka tavoitteena on levittää rokkibändialustaa kansainvälisesti hyödyntäen Resonaarin pedagogista asiantuntijuutta ja monialaista yritys- ja tutkimusverkostoa. Ainakin Kanadassa on käynnistymässä vastaavaa toimintaa ensi keväänä.

Ilmainen tapahtuma striimataan suorana 14.12. klo 18.00 alkaen Resonaarista osoitteessa www.rockhubs.com.

Kiinnostuneet voivat jättää sähköpostiosoitteensa nettisivun http://rockhubs.com/ kautta, jolloin heille ilmoitetaan, kun striimaus alkaa.

Granny Rock 2016 -tapahtuman järjestävät:

ArtsEqual

Resonaari http://resonaari.fi

Rockway Oy http://www.rockway.fi/

Yhteyshenkilö: Tuulikki Laes tuulikki.laes@uniarts.fi