null Suuri Suvakkisyksy -kahvilat LahdessaPaikka: Ahvenistonkatu 2, Lahti

Aika: torstaisin klo 17.30-19.00

Theatrum Olga tarttuu syksyllä pelkoihin, tietämättömyyteen, vihaan ja ihmettelyyn. Syyskuusta lähtien Olgan lavalla on torstaisin klo 17.30-19.00 kuulijoille avoin kuppila, jossa keskustelemme kokemusasiantuntijoiden ja vieraiden kanssa eri ilmiöistä.

Se, ettei tunne jonkun asian tematiikkaa, historiaa, ajatusta tai syntyä voi tuoda mukanaan välinpitämättömyyden, pelon ja ennakkoluulon. Tavoitteena on, että Kuppiloissa hörpitty tieto ei välttämättä lisääkään tuskaa vaan tuo ymmärrystä.

Syksyn aikana pöyhimme teemoja mielenterveys, monikulttuurisuus, lasinen lapsuus, ruoka, kiusaaminen ja transsukupuolisuus.

Kussakin kahvilassa on vieraana myös taiteilija, joka tekee visuaaliset muistiinpanot taideteoksen muodossa syntyneen keskustelun pohjalta.

PAUSE on yksi Artsequalin vuorovaikutuskumppanien kanssa toteutettu toimintatapa, jossa luodaan tiloja (third space) sille, että nuorten ja nuorten aikuisten ääni tulee kuuluville yhteiskunnassamme ja paikallisessa yhteisössä. ArtsEqualin Anne Pässilä tutkii PAUSE-toimintapaa toimijuuden tilana, jossa mahdollistuu tasa-arvo, yhdenvertaisuus, osallistuminen ja kriittinen ajattelu.
 

Kahvilateemat

14.9. Tulin hulluksi. Palaan pian – mielenterveys

21.9. Salaatti on lehmien ruokaa – ruoka ja terveys

28.9. Poika nimeltä Päivi – seksuaalisuus

5.10. Skin is not a colour – monikulttuurinen Lahti

12.10. Suutuiksä oikeesti – kiusaaminen