null Yhteisö ja taide -seminaari live stream 18.-20.9.2018Yhteisöllisen taiteen, taidelähtöisten menetelmien ja tulevaisuuden työn ulottuvuuksia tarkasteleva seminaari pidettiin 18.-20.9.2018 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Seminaarin järjestävät Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opetusohjelmat yhdessä Taideyliopiston CERADA-tutkimuskeskuksen, Taideyliopiston Avoimen kampuksen ja ArtsEqual-hankkeen kanssa.

Taiteilijoiden ammattikuvat laajenevat samalla, kun taiteen käsite ja rooli saavat uusia ulottuvuuksia moninaisissa toimintaympäristöissä ja työyhteisöissä.

Seminaarissa pohdittiin, mitä kaikkea taidelähtöisyys voi nykypäivänä tarkoittaa, mitä taiteilijan tieto oikeastaan on, mikä siinä on erityistä, oleellista, jaettavaa, menetelminä, kysymyksen asetteluina, näkökulmina, keinoina, lähestymistapoina, ratkaisuina ja mahdollisuuksina.

Kolmepäiväinen seminaari kokosi ensimmäistä kertaa yhteen laajan joukon yhteisötaiteen tekijöitä tanssin, teatterin, kuvataiteen, musiikin ja performanssitaiteen aloilta. Seminaarin keynote-puhujia olivat apulaisprofessori Nicholas Rowe Aucklandin yliopistosta Uudesta Seelannista, professori Allan Owens Chesterin yliopistosta Iso-Britanniasta, taiteellinen tuottaja Judith Marcuse Kanadasta, professori Kai Lehikoinen ja tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi Taideyliopistosta. Keynote-luentojen ohella seminaari rakentui case-esittelyistä, keskusteluista ja verkottumisesta. Seminaarin luennot ja puheenvuorot taltioitiin ja kokonaisuudesta tehdään proceedings-verkkojulkaisu, joka jää Taideyliopiston verkko-oppimateriaaliksi.

 

Seminaarin tallenteet voi katsoa tämän linkin takaa.